Структура і фізико-механічні властивості сплаву системи Al – Mg, мікролегованого кремнієм - Кулініч, А.А.; Гаврилюк, В.П.; Рябініна, О.О. (Металознавство та обробка металів, 2010)
Досліджено вплив домішок кремнію на фазовий склад, структуру, механічні і технологічні властивості сплаву АМг6л після лиття в кокіль і термічної обробки. Для сплаву, відлитого в кокіль, можливе підвищення вмісту кремнію до 0,5 % при збереженні високого рівня механічних і технологічних властивостей, а для сплаву, який використовується після термічної обробки, допускається підвищення вмісту кремнію до 1,0 %, за умови, що вміст магнію в сплаві знаходиться в межах 6,0 – 6,5 %. Исследовано влияние примесей кремния содержанием до 2,0 % на фазово-структурный состав, механические и технологические свойства сплава АМг6л после литья в кокиль и термической обработки. Установлено, что для сплава АМг6л, который используется после литья в кокиль, можно повысить содержание примесей кремния до 0,5 % при сохранении высокого уровня механических и технологических свойств, а для данного сплава, который используется после термической обработки, содержание кремния можно повысить до 1,0 %, при условии что содержание магния в сплаве находится в пределах 6,0 – 6,5 %. Influencing of silicon admixtures up to 2,0 % on phase-structural composition, mechanical and technological properties of ÀÌã6ë alloy after casting and heat treatment is investigated. It is determined that for ÀÌã6ë alloy, which is used after casting, it is possible to increase silicon content to 0,5 % at the maintainance of high level of mechanical and technological properties, and for this alloy used after heat treatment silicon content can be increased to 1,0 %, if magnesium content is within the limits of 6,0 – 6,5 %.