Дослідження та контроль розповсюдження тріщини в боридних покриттях - Чернега, С.М.; Подрезов, Ю.М.; Ярматов, І.Т.; Красовський, М.О. (Металознавство та обробка металів, 2010)
Запропоновано методику випробування когезійної міцності та тріщиностійкості дифузійних боридних покриттів за допомогою контролю процесу розповсюдження тріщини в світловому мікроскопі з одночасним записом кривої навантаження. Предложена методика испытания когезийной прочности и трещиностойкости диффузионных боридных покрытий с помощью исследования процесса распространения трещины в оптическом микроскопе с одновременной записью кривой нагрузки. The test procedure and fracture toughness of diffusion boride coatings by research of the process of crack propagation in an optical microscope with the simultaneous recording of the load curve is offered.