Вимірювання температури сталі у конвертері - Сергеєва, К.О. (Металознавство та обробка металів, 2010)
Розглянуто метод безперервного контролю температури металу в конвертері за швидкістю розповсюдження ультразвуку в ньому. Рассмотрен метод непрерывного контроля температуры металла в конверторе по скорости распространения ультразвука в нем. The method of continuous control of metal temperature in a basic oxygen furnace is considered based on the speed of ultrasound distribution.