Вплив легування на жароміцність сплаву Мл-5 - Шаломєєв, В.А. (Металознавство та обробка металів, 2010)
Обґрунтовано вибір елементів для легування магнієвого сплаву Мл-5 з метою підвищення його жароміцності. Показано їх вплив на структуроутворення, механічні властивості та жароміцність сплаву. Обоснован выбор элементов для легирования магниевого сплава Мл-5 с целью повышения его жаропрочности. Показано влияние легирующих элементов на структурообразование, механические свойства и жаропрочность сплава. The selection of elements for alloying Мл-5 magnesium alloy Ml-5 to improve its heat resistance. The effect of alloying elements on structure formation, mechanical properties and heat resistance of the alloy.