Теоретичні аспекти конституційного регулювання біологічних прав та свобод людини в Україні - Тиріна, М.П. (Держава і право, 2011)
Проаналізовані норми Конституції України, які прямо чи опосередковано стосуються біологічних прав та свобод людини та громадянина, розглянуто необхідність їх закріплення в Основному Законі держави. Обґрунтовано значення конституційного права в регулюванні прав людини. Проанализированы нормы Конституции Украины, которые прямо или опосредованно касаются биологических прав и свобод человека и гражданина, рассмотрена необходимость их закрепления в Основном Законе государства. Обосновано значение конституционного права в регулировании прав человека. The article analyzed the norms of the Constitution of Ukraine, which directly or indirectly related to biological rights and freedoms, considered the need to implement the basic law of the state and a reflection of the latter. Justified by the value of constitutional law in the regulation of human rights. Given the norms of other regulations on the studied subjects.