Адміністративний процес як форма юридичної діяльності - Короєд, С.О. (Держава і право, 2011)
На підставі аналізу правової природи юридичного процесу, юридичної діяльності та процесуальної форми, а також визначення змісту зазначених правових категорій, розкривається співвідношення адміністративного процесу з юридичним процесом як загальнотеоретичною категорією та визначається зміст адміністративного процесу як форми юридичної діяльності (процесуальної форми). На основании анализа правовой природы юридического процесса, юридической деятельности и процессуальной формы, а также определения содержания указанных правовых категорий, раскрывается соотношение административного процесса с юридическим процессом как общетеоретической категорией и определяется содержание административного процесса как формы юридической деятельности (процессуальной формы). Based on analysis of the legal nature of the legal process, of the legal practice and of the procedural form, as well as identification of content of the specified legal categories, it is revealed relation of the administrative process with the legal process as a general theoretical category and it is identified content of the administrative process as a form of legal action (procedural form).