Поєднання різних видів заходів торговельного захисту: теорія та практика - Ковальчук, Н.М. (Держава і право, 2011)
Проведено дослідження вітчизняного законодавства та норм міжнародного права стосовно використання декількох видів заходів торговельного захисту щодо імпорту одного й того ж товару. Проаналізовано окремі аспекти порушення і проведення торговельних розслідувань, а також розроблено пропозиції щодо можливості використання цього механізму захисту національного товаровиробника в Україні. Проведено исследование отечественного законодательства и норм международного права относительно использования нескольких видов мер торговой защиты в отношении импорта одного и того же товара. Проанализированы отдельные аспекты возбуждения и проведения торговых расследований, а также разработаны предложения касательно возможности использования этого механизма защиты национального товаропроизводителя в Украине. The article provides research of domestic legislation and international law concerning the simultaneous application of different trade defence measures on import of a same product; author analyzes certain aspects of the initiation and conducting different trade investigations and provides proposals on possibility of using such a trade defence mechanism in Ukraine.