Зміст та завдання контролю в сфері прав споживачів у системі функцій органів державного управління - Яковенко, О.О. (Держава і право, 2011)
Розкрито зміст, завдання та функціональне призначення контролю у сфері прав споживачів, що є найбільш оперативним засобом впливу суб’єктів управління на об’єкти, а також основним засобом удосконалення діяльності у цій сфері; контрольної діяльності як складової частини державного управління. Визначено місце та роль контролю в сфері прав споживачів у системі функцій органів державного управління; його специфічну особливість як владного контролю. Раскрыто содержание, задание и функциональное назначение контроля в сфере прав потребителей, которые являються наиболее оперативным средством влияния субъектов управления на объекты, а также основным средством усовершенствования деятельности в этой сфере; контрольной деятельности как составной части государственного управления. Определено место и роль контроля в сфере прав потребителей в системе функций органов государственного управления; его специфическую особенность как властного контроля. Maintenance, task and functional setting of control, is exposed in the field of rights for consumers which are the most operative means of influence of management subjects on objects, and also by the basic means of improvement of activity in this sphere; control activity as component part of state administration. The location and control role are determined in the field of rights for consumers in the system of functions of organs of state administration; him specific feature as imperious control.