Правосвідомість водіїв та пішоходів як головний чинник дисципліни на автошляхах України - Крупко, М.О. (Держава і право, 2011)
Аналізуються специфічні особливості поведінки водіїв і пішоходів як учасників дорожнього руху та охарактеризовано правосвідомість як первинний фактор впливу на стан дисципліни на дорогах. Автор пропонує заходи підвищення рівня правосвідомості. Анализируются специфические особенности поведения водителей и пешеходов как участников дорожного движения, а также охарактеризовано правосознание как первоначальный фактор, влияющий на уровень дисциплины на дорогах. Автор предлагает способы повышения уровня правосознания водителей и пешеходов. Іn the article makes administrative and juridicial analysis of some specific features of drvers’ and pedestrians’ behaviour as street traffic participation; also feeling of law and order as primary factor of influence on traffic discipline. The author proposes determination of the feeling of law and order concept and measures of increasing the level of it.