Механізм реалізації права громадян на звернення до органів державної виконавчої влади - Ткачова, Т.М. (Держава і право, 2011)
Аналізується роль органів внутрішніх справ як складової системи державних правоохоронних інституцій виконавчої влади в забезпеченні реалізації громадянами закріпленого Конституцією України права на звернення. Визначено шляхи подальшого реформування органів внутрішніх справ у напрямі підвищення ефективності їх роботи зі зверненнями громадян. Анализируется роль органов внутренних дел как составляющей системы государственных правоохранительных институций исполнительной власти в обеспечении реализации гражданами закрепленного Конституцией Украины права на обращения. Определены пути последующего реформирования органов внутренних дел в направлении повышения эффективности их работы с обращениями граждан. In article is analyzed the role of organs of internal affairs as a making system of state law-protect institutions of executive power in providing of realization by the citizens of fastened by Constitution of Ukraine rights to the appeals. The paths of subsequent reformation of organs of internal affairs are definite in the direction of rise of efficiency of their work with the appeals of citizens.