Абстрактні збитки як захист законного інтересу - Волощенко, Т.М. (Держава і право, 2011)
Розглядаються питання про абстрактні збитки як одного із способів захисту законного інтересу в цивільному праві. Саме абстрактні збитки дають змогу захистити законний інтерес, оскільки мова йде про створення абстрактної можливості несприятливих наслідків, тобто можливу загрозу інтересам, що підлягають захисту. Рассматриваются вопросы об абстрактных убытках как одного из способов защиты законного интереса в гражданском праве. Именно абстрактные убытки позволяют защитить законный интерес, поскольку речь идет о создании абстрактной возможности неблагоприятных последствий, как возможную угрозу интересам, подлежащих защите. In the article the problem of defence of legal interest is examined through the prism of abstract losses which allow the most complete rank to take into account the features of legal interest. The aim of this paper is to consider the abstract loss as a way to protect legitimate interests in civil law.