Нормотворчі засоби встановлення правоприпиняючих юридичних фактів у цивільному праві - Коструба, А.В. (Держава і право, 2011)
Проаналізовано нормотворчість як засіб фіксації юридичної сторони юридичного факту і як спосіб встановлення юридичних фактів. Аналізується механізм дії юридичного факту з точки зору фактичних дій і правової моделі, закріпленої в нормі права. Проанализировано нормотворчество как средство фиксации юридической стороны юридического факта и как способ установления юридических фактов. Анализируется механизм действия юридического факта с точки зрения фактических действий и правовой модели, зафиксированной в норме права. The process of rule-making is analysed in the article as a method of fixing of legal part of jural fact and as a method of establishment of jural facts. An author analyses the mechanism of action of jural fact from point of actual actions and legal model that is fixed in the legal proposition.