До питання попередження порушення прав таінтересів суб’єктів господарювання - Никитченко, Н.В. (Держава і право, 2011)
Проаналізовано застосування на практиці положень ст. 20 Господарського кодексу України в частині припинення дій, що порушують право або створюють загрозу його порушення як одного із способів захисту суб’єктів господарювання, досліджено вплив останніх на правовідносини у сфері здійснення господарської діяльності, сформульовано проблемні питання щодо забезпечення дійового захисту прав та законних інтересів суб’єктів господарювання від неправомірних дій посадових осіб органів влади. Проведен анализ применения на практике положений ст. 20 Хозяйственного кодекса Украины в части пресечения действий, которые нарушают права или создают угрозу их нарушению як одного из способов защиты субъектов хозяйствования, исследовано влияние последних на правоотношения в сфере осуществления хозяйственной деятельности, сформулировано проблемные вопросы в части обеспечения действенной защиты прав и законных интересов субъектов хозяйствования от неправомерных действий должностных лиц органов власти. This article covers analyses of applying in practice of the provisions of 20th article of the Economic Code of Ukraine in regard to discontinuance of actions infringing the right or inviting threat of its infringement that is one of the way to protect economic agents; as well as research of the influence of the economic agents on legal relationship in the sphere of economic activity; and definition of problem issues on ensuring of effectual protection of rights and legal interests of the economic agents from illegal actions of officials of the authorities.