Дослідження особливостей будови металевих розплавів методом циклічного синхронного термічного аналізу - Щерецький, О.А. (Металознавство та обробка металів, 2011)
Для дослідження властивостей металевих розплавів запропоновано методику циклічного синхронного термічного аналізу, яка дозволяє досліджувати незначні зміни теплоємності розплавів залежно від температури. Встановлено області аномальної зміни теплоємності розплавів на основі алюмінію А99 та сплавів АК12, АК7*. Для исследования свойств металлических расплавов предложена методика циклического синхронного термического анализа, которая позволяет исследовать незначительные изменения теплоемкости расплавов в зависимости от температуры. Установлены области аномального изменения теплоемкости расплавов на основе алюминия (А99, АК12, АК7). The cyclic synchronous thermal analysis procedure for exploration of minor alterations of a heat capacity of melts depending on temperature is proposed. By means of the developed procedure abnormal changes of a heat capacity for aluminum based melts (А99, АК12, АК7) were observed.