До питання щодо стану та перспектив розвитку цивільно-правового інституту перестрахування в Україні - Нечипоренко, В.В. (Держава і право, 2011)
Досліджено стан цивільно-правового регулювання перестрахування в Україні. Окреслено його недоліки та шляхи щодо їх подолання. Исследовано состояние гражданско-правового института перестрахования в Украине. Очерчены его недостатки и преодоления. In the article actual condition of civil-law regulation of reinsurance in Ukraine is researched. Reasons of its disadvantages are collected and specific actions of its overcoming are suggested.