Щодо питання про суб’єктний склад фінансово-правового зобов’язання - Гетманцев, Д.О. (Держава і право, 2011)
Аналізуються теоретичні підходи, відпрацьовані теорією права та фінансовим правом щодо розуміння суб’єктного складу фінансово-правових відносин з метою відпрацювання підходів щодо визначення суб’єктного складу фінансово-правових зобов’язань. Анализируются теоретические подходы, выработанные теорией права и финансовым правом касаемо понимания субъектного состава финансово-правовых отношений с целью отработки подходов к определению субъектного состава финансово-правовых обязательств. An article analyses the theoretical approaches, developed by the legal theory and the financial law as to understanding of the subjective composition of the financial and legal relations, in order to work through the approaches regarding determination of the subjective composition of the financial and legal liability.