Співвідношення і взаємодія державного та громадського контролю в галузі охорони довкілля в Україні - Головкін, О.В. (Держава і право, 2011)
Досліджується співвідношення і взаємодія державного та громадського контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища в Україні. Аналізується юридична природа цих видів контролю у галузі охорони довкілля та пропонуються шляхи вдосконалення правового регулювання у цій сфері. Исследуется соотношение и взаимодействие государственного и общественного контроля в сфере охраны окружающей природной среды в Украине. Анализируется юридическая природа этих видов контроля в отрасли охраны окружающей среды и предлагаются пути усовершенствования правового регулирования в этой сфере. Correlation and cooperation of state and public control are investigated in the field of guard of natural environment in Ukraine. Legal nature of these types of control in industry of guard of environment is analysed and the ways of improvement of the legal adjusting are offered in this sphere.