Актуальні питання організації державного управління лісовим господарством в Україні - Марфіна, Н.В. (Держава і право, 2011)
Викладається узагальнений аналіз структури державного управління лісами та лісовим господарством України. Висвітлюються проблемні питання організаційної структури управління у відповідній сфері та наводиться обґрунтування впровадження змін до системи державного управління в галузі лісового господарства. Також досліджено зміст функції органів державного управління лісами і запропоновано перерозподіл цих функцій з метою уникнення багатократних дублювань. Приведен анализ структуры государственного управления лесами и лесным хозяйством Украины. Описаны проблемные вопросы организационной структуры управления в соответствующей сфере и изложено обоснование введения изменений в систему государственного управления лесным хозяйством. Также исследовано содержание функций органов государственного управления лесами и предложены возможные варианты их перераспределения с целью избежать многократного дублирования этих полномочий. The paper set out the generalized analysis of the state management of forests and forestry of Ukraine. Highlights the issues of organizational structure in the field and provides justification of the introduction of changes to the system of governance in forestry. Also studied the content of the functions of state management of forests and proposed redistribution of these functions to avoid multiple duplication.