Особливостi замiни окремих видів покарань в процесі іх відбування - Мостепанюк, Л.О. (Держава і право, 2011)
Розкриваються питання співіснування довічного позбавлення волі та смертної кари в кримінальному законодавстві України, а також аналізу норм, які передбачають можливість звільнення від відбування довічного позбавлення волі. Раскрываются вопросы сосуществования пожизненного лишения свободы и смертной казни в уголовном законодательстве Украины, а также анализу норм, предусматривающих возможность освобождения от отбывания пожизненного лишения свободы. The article is devoted to the issue of life sentence and its correlation with death penalty in Ukraine's Criminal Code. Norms allowing for possibilities of absolution from life sentence are analyzed.