Застосування засобів моніторингу перехідних режимів в ОЕС України при розв’язанні задач диспетчерського керування - Стогній, Б.С.; Кириленко, О.В.; Буткевич, О.Ф.; Сопель, М.Ф. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2009)
Наведено основні технічні характеристики та показники засобів моніторингу перехідних режимів, показано можливість підвищення надійності системи оперативно-диспетчерського керування ОЕС України завдяки новим можливостям розв’язання задач диспетчерського керування, які з’являються з впровадженням таких засобів. Приведены основные технические характеристики и показатели средств мониторинга переходных режимов, показана возможность повышения надежности систем оперативно-диспетчерского управления ОЭС Украины благодаря новым возможностям решения задач диспетчерского управленния, которые возникают при внедрении таких средств.