Короткострокове прогнозування оптових цін на електричну енергію з використанням радіально-базисних штучних нейронних мереж - Блінов, І.В.; Корхмазов, Г.С.; Попович, В.І.; Зозуля, А.М. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2009)
Розглянуто використання радіально-базисних штучних нейронних мереж для короткострокового прогнозування цін продажу електричної енергії в оптовий ринок електричної енергії, а також особливості ціноутворення в існуючій моделі оптового ринку електричної енергії України. Рассмотрено использование радиально-базисных искусственных нейронных сетей для краткосрочного прогнозирования цен продажи электрической энергии в оптовый рынок электрической энергии, а также особенности ценообразования в существующей модели оптового рынка электрической энергии Украины. Use of radiate-basic artificial neural networks for short-term forecasting of sale prices of electric energy into a wholesale market of electric energy, and also special features of pricing in the existing model of a wholesale market jf electric energy of Ukraine are considered.