Загальна характеристика появи та розвитку законодавства про злочини проти життя - Зубрицький, М.І. (Держава і право, 2011)
Розглядається питання загальної характеристики появи та розвитку законодавства про злочини проти життя. Висвітлюється виникнення та сутність поняття вбивства, яке бере свій початок з найдавніших часів, коли закладалися підвалини поняття цього злочину – починаючи з часів становлення Київської Русі до сучасного періоду розбудови правової держави в Україні. Рассматривается вопрос общей характеристики появления и развития законодательства о преступлениях против жизни. Освещается появление и сущность понятия убийства, которое берет свое начало с самых давних времен, когда закладывались фундаменты понятия этого преступления – начиная со времен становления Киевской Руси к современным условиям перестройки правового государства в Украине. The article considers the general characteristics of the emergence and development of the legislation on crime against the life of the individual. The abovementioned article provides the emergence and the point of the "murder" concept dating back to the ancient times when the establishment of the basic foundations of the concept of the crime, since the time of Kievan Russia’s formation and up to the development of legislation system in the current conditions of building the lawful state of Ukraine.