Процесуальне становище органу дізнання як суб’єкта провадження невідкладних слідчих дій - Войтович, І.І. (Держава і право, 2011)
Розглянуті теоретичні і практичні питання діяльності органу дізнання як суб’єкта провадження невідкладних слідчих дій. Основну увагу приділено розкриттю процесуального становища органу дізнання (установи та посадової особи) та особи, яка провадить дізнання при провадженні невідкладних слідчих дій. На основі проведеного дослідження та з врахуванням чинного законодавства сформульовані висновки щодо вдосконалення правового статусу органу дізнання та особи, яка провадить дізнання. Рассмотрены теоретические и практические вопросы деятельности органа дознания как субъекта производства неотложных следственных действий. Основное внимание уделено раскрытию процессуального положения органа дознания (учреждения и должностного лица) и лица, производящего дознание при производстве неотложных следственных действий. На основании проведенного исследования и с учетом действующего законодательства сформулированы выводы по совершенствованию правового статуса органа дознания и лица, производящего дознание. The article discusses theoretical and practical questions of an organ of inquest, as a subject of realization of urgent investigative proceedings. Basic attention is spared to opening of procedural status of an organ of inquest (as an institution and as a public official) and a person conducting an inquest while performing urgent investigative proceedings. On the basis of the conducted research and taking into account current legislation the suggestions for improvement of legal status of an organ of inquest and a person conducting an inquest are formulated.