Щодо запровадження кримінальної відповідальності за викрадення культурних цінностей - Міщенко, М.О. (Держава і право, 2011)
Досліджується необхідність криміналізації такого діяння, як викрадення культурних цінностей, подаються конкретні пропозиції щодо доповнення Особливої частини Кримінального кодексу України окремою нормою, яка передбачатиме кримінальну відповідальність за викрадення культурних цінностей залежно від його способу. Исследуется необходимость криминализации такого деяния, как хищение культурных цінностей, представлены конкретные предложения относительно дополнения Особенной части Уголовного кодекса Украины отдельной нормой, которая будет предусматривать уголовную ответственность за хищение культурных ценностей в зависимости от его способа. The necessity of confession of such act a crime as theft of cultural values is investigated. Concrete suggestions are also given in relation to addition of Special part of the Criminal code of Ukraine by a separate norm that will foresee criminal responsibility for the theft of cultural values depending on his method.