Вплив прагматизму на розвиток юриспруденції Сполучених Штатів Америки - Кравченко, С.С. (Держава і право, 2011)
Аналізується розвиток американської юриспруденції у контексті теорії правового прагматизму. Автор робить висновок, що прагматизм здійснив значний вплив на розвиток юриспруденції США та багато в чому визначає стан американської юридичної системи сьогодні. Анализируется вопрос развития американской юриспруденции в контексте теории правового прагматизма. Автор делает вывод, что прагматизм осуществило значительное влияние на развитие юриспруденции США и во многом определяет состояние американской юридической системы сегодня. Analysis of development of American jurisprudence in context of theory of law pragmatism. Author conclusion: pragmatism is basic theory of jurisprudence of the USA in the past and determines status American legal system today.