Рамкові конвенції в механізмі охорони навколишнього середовища - Короткий, Т.Р. (Держава і право, 2011)
Визначено поняття та виявлено ознаки рамкових конвенцій, особливості їхньої структури. Аналізуються положення рамкових конвенцій у сфері міжнародного права навколишнього середовища і міжнародного морського права. Определено понятие и выявлены признаки рамочных конвенций, особенности их структуры. Анализируются положения рамочных конвенций в области международного права окружающей среды и международного морского права. The article deals with the definition and identification of characteristics framework conventions and peculiarities their structure. The investigation is based on an analysis of the Framework Convention in international environmental law and international maritime law.