Американський досвід функціонування соціальної держави - Хома, Н.М. (Держава і право, 2011)
Аналізуються особливості моделі соціальної держави США, історія її формування; вказується на кризові явища, які їй притаманні сьогодні. Зроблено акцент на причинах та наслідках кризи, впливі демографічних, економічних та інших факторів. Анализируются особенности модели социального государства США, история ее формирования; указывается на кризисные явления, которые ей присущи сегодня. Сделан акцент на причинах и последствиях кризиса, влиянии демографических, экономических и других факторов. Analyzed features of the model social state, the USA, the history of its formation, highlights the crisis that her typical day. Focuses on the causes and consequences of the crisis, the impact of demographic, economic and other factors.