Прийняття воєнно-політичних рішень США як складова національної безпеки - Дереко, В.Н. (Держава і право, 2011)
Проаналізовано процес прийняття воєнно-політичних рішень суб’єктами державного управління в Сполучених Штатах Америки, особливу увагу приділено розкриттю його специфіки. Запропонована класифікація воєнно-політичних рішень залежно від важливості й терміновості проблем. Проанализирован процесс принятия военно-политических решений субъектами государственного управления в Соединенных Штатах Америки, особенное внимание уделено раскрытию его специфики. Предложена классификация военно-политических решений в зависимости от важности и срочности проблем. The process of military-political decisions making by subjects of state administration is analyzed in the United States of America, the special attention is spared to opening of his specific. Classification of military-political decisions is offered depending on importance and urgency of problems.