Цивілізаційна проблематика в умовах глобальних трансформацій - Завгороднюк, М.О. (Держава і право, 2011)
Аналізується проблема ускладнення міжнародних відносин у контексті глобальних трансформацій та формування багатополярного світу. Акцентується увага на необхідності вивчення культурного різномаїття для безконфліктного міжцивілізаційного спілкування. Анализируется проблема усложнения международных отношений в контексте глобальных трансформаций и формирования многополярного мира. Акцентируется внимание на необходимости изучения культурного многообразия для бесконфликтного межцивилизационного общения. The article is dedicated to the problem of international relations complication in the context of global transformations and multipolar world formation. The attention is focused at the need to study cultural variety for conflict-free intercivilization communication.