Здійснення правосуддя в політичних судових процесах (філософсько-правові аспекти проблематики на прикладі судових процесів у Східній Галичині 1930-х років) - Бігун, В.С.; Семенюк, І.Я. (Держава і право, 2011)
Розглянуто філософсько-правові аспекти проблеми здійснення правосуддя в політичних судових процесах. Спочатку подається розуміння поняття політичних судових процесів, відтак відзначаються окремі його філософсько-правові аспекти. Ці аспекти в їх методологічному аспекті розкриваються на прикладі політичних судових процесів у Східній Галичині в 1930-х роках. Рассмотрены философско-правовые аспекты проблемы осуществления правосудия в политических судебных процессах. Сначала представляется понятие политических судебных процессов, следовательно, отмечаются отдельные его философско-правовые аспекты. Эти аспекты в их методологическом аспекте раскрываются на примере политических судебных процессов в Восточной Галиции в 1930-х годах. The article deals with the legal philosophical aspects of realization of justice in political trials. Firstly, the notion of political trials is reviewed, then, some of its legal philosophical aspects are treated. These aspects in their methodological aspects are applied based on the example of political trials in the Eastern Galicia in the 1930s.