Радянська історіографія проблеми еволюції правового становища жінки в Україні (Х – перша половина ХVІІ ст.) - Мартинюк, О.В. (Держава і право, 2011)
Аналізуються праці вчених радянського періоду, у яких розглядалися окремі аспекти проблеми еволюції цивільно-правового та кримінально-правового становища жінки в Україні у Х – першій половині ХVІІ ст. Особлива увага звертається на дослідження українських вчених-правознавців. Анализируются труды ученных советского периода, в которых рассматривались некоторые аспекты проблемы эволюции гражданско-правового и уголовно-правового положения женщины в Украине (Х – первая половина ХVІІ вв.). Особенное внимание обращается на исследования украинских ученных-правоведов. This article is dedicated to the soviet historiography analysis of evolution of civil legal women status problem in Ukraine as well as criminal one (X – early of XVII century). Special attention pays research of native scientist.