Розвиток поглядів на зловживання правом в цивільному процесуальному законодавстві України: історико-правовий аспект - Руденко, В.Б. (Держава і право, 2011)
Розглянуто еволюцію українського законодавства щодо врегулювання зловживань цивільними процесуальними правами від найперших відомих кодифікованих актів. Рассмотрена эволюция украинского законодательства относительно урегулирования злоупотреблений гражданскими процессуальными правами, начиная с первых известных кодифицированных актов. This article observes the evolution of ukrainian law in the part to predict abuse of civil procedure law.