Консервативна концепція державотворення В’ячеслава Липинського: соціально-філософські та державницькі аспекти дослідження - Слободян, В.Я. (Держава і право, 2011)
Досліджується феномен українського консерватизму в контексті державницької концепції В’ячеслава Липинського як фундатора консервативного напряму в українській державно-правовій думці. Здійснюється аналіз бачення мислителем передумов утворення української державності та підстав прогресивного розвитку українського суспільства на шляху утвердження консервативних цінностей та ідеалів. Исследуется феномен украинского консерватизма в контексте концепции государственности Вячеслава Липинского как основателя консервативного направления в украинской государственно-правовой мысли. Осуществляется анализ видения мыслителем предпосылок образования украинской государственности и условий для прогрессивного развития украинского общества на пути утверждения консервативных ценностей и идеалов. The phenomenon of ukrainian conservatism in the contecst of the states conception of Vjacheslav Lipynsky as the founder of the conservative direction in the ukrainian public and legal science are researching in the article. The analysis of points of view of philosopher to the pre-conditions of ukrainian statehood and the basement of progressive development of Ukrainian society on the way of introduction the conservative values and ideals is carried out.