Перспективи створення і розвитку балансуючого ринку та ринку допоміжних послуг в ОЕС України - Баталов, А.Г.; Денисевич, К.Б.; Олефір, Д.О. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2010)
Показано сучасний стан справ щодо виконання основних етапів переходу оптового ринку електричної енергії України до ринку двосторонніх договорів та балансуючого ринку. Розглянуто особливості та перспективи впровадження балансуючого ринку та ринку допоміжних послуг в Україні. Представлено современное состояние дел по выполнению основных этапов перехода оптового рынка электрической энергии Украины к рынку двусторонних договоров и балансирующего рынка. Рассмотрены особенности и перспективы внедрения балансирующего рынка и рынка вспомогательных услуг в Украине. This paper presents the current state of affairs on performance of the basic stages of reforming of the Ukrainian wholesale electricity market to the market of bilateral contracts and the balancing market.