До питання про особливості механізму припинення зобов’язань в силу правоприпиняючого юридичного факту — передання відступного - Коструба, А.В. (Альманах права, 2012)
Стаття присвячена дослідженню особливостей відступного як правоприпиняючого юридичного факту в зобов’язальній сфері цивільного права, зокрема, момент припинення зобов’язання відступним, його форми і порядок оформлення. Статья посвящена исследованию особенностей отступного как правопрекращающего юридического факта в обязательственной сфере гражданского права, в частности, момент прекращения обязательства отступным, его формы и порядок оформления. The article is devoted to termination mechanism on the basis of assignation of indemnity. The features of indemnity as a right-depriving legal fact in civil law obligation are explored, in particular the moment of discontinuance of obligation by indemnity, its forms and order of legalization.