Математична модель для дослідження режимів асинхронних машин електромеханотронних систем - Попович, О.М. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2010)
Розроблено математичну модель асинхронного двигуна при врахуванні довільної структури віток обмотки статора і спектра просторових гармонік МРС. Параметри визначено за інформацією про величину електромагнітних параметрів заступної схеми серійних АД і обмоткові дані. Разработана математическая модель асинхронного двигателя при учете произвольной структуры ветвей обмотки статора и спектра пространственных гармонік МДС. Параметры определены исходя из величины электромагнитных параметров схемы замещения и обмоточных данных. The mathematical model of the asynchronous engine is developed at the account of any structure of branches of a winding and a spectrum of spatial harmonics. Parameters are defined proceeding from catalogue data.