Закономірності змінення електричного опору шару алюмінієвих гранул при їх електроіскровому диспергуванні - Щерба, А.А.; Захарченко, С.М.; Спінул, Л.Ю. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2010)
Досліджено залежності еквівалентного електричного опору шару алюмінієвих гранул та імпульсної потужності від тривалості їх електроіскрового диспергування. Запропоновано функції апроксимації даних залежностей та визначено найкращі з них. Обґрунтовано наявність часового інтервалу найбільш стабільної роботи установок безперервного електроіскрового диспергування та запропоновано критерії його визначення. Рекомендовано способи підвищення стабільності електричних параметрів процесу. Исследованы зависимости эквивалентного электрического сопротивления слоя алюминиевых гранул и импуль¬сной мощности от длительности их электроискрового диспергирования. Предложены аппрокси¬мирую¬щие функции рассмотренных зависимостей, определены наилучшие из них. Обосновано наличие интервала времени наиболее стабильной работы установок непрерывного электроискрового диспергирования и предложены критерии его определения. Рекомендованы способы повышения стабильности электрических параметров процесса. Dependence of equivalent electrical resistance of aluminum granules layer and pulse power from duration of electric-spark dispersion are investigated. Approximating functions of those Dependences are offered. Best of them are defined. Presence of the most stable work time interval of electric spark dispersion plants is proved and criteria of its definition are offered. The ways of increase of stability of electric parameters of process are recommended.