Електромагнітні та теплові процеси в кінцевих клинах ротора турбогенератора в асинхронних режимах роботи - Васьковський, Ю.М.; Титко, О.І.; Турчин, О.І.; Цивінський, С.С. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2011)
Розроблено математичну модель електромагнітних та теплових процесів, що виникають у кінцевих клинах роторів потужних турбогенераторів в асинхронних режимах роботи. Показано, що зазначені процеси супроводжуються перегріваннями клинів. Запропоновано технічні рішення з метою усунення негативних наслідків такого перегрівання. Разработана математическая модель электромагнитных и тепловых процессов, которые возникают в концевых клиньях роторов мощных турбогенераторов в асинхронных режимах работы. Показано, что указанные процессы сопровождаются перегревами клиньев. Предложены технические решения для устранения негативных последствий такого перегрева. The mathematical model of electromagnetic and thermal processes which arise up in the end wedges of rotors of powerful turbogenerators in the asynchronous modes of operations is developed. It is shown, that the indicated processes are accompanied by the overheats of wedges. Technical solutions for the removal of negative consequences of such overheat are offered.