Проблема інтеграції гнучких передач змінного струму в електричні системи. Аналіз та керування режимами - Стогній, Б.С.; Павловський, В.В.; Сопель, М.Ф. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2011)
Розглянуто проблему інтеграції гнучких передач змінного струму в електричні системи. Наведено основні результати досліджень відділу автоматизації електричних систем Інституту електродинаміки НАН України за напрямком: керування режимами енергосистем з гнучкими передачами змінним струмом. Рассмотрена проблема интеграции гибких передач переменным током в электрические системы. Приведены основные результаты исследований отдела автоматизации электрических систем Института электродинамики НАН Украины по направлению: управление режимами энергосистем с гибкими передачами переменным током. FACTS integration issue has been analysed. The main results of the research of the power system automation department of the Institute of electrodynamics in the area of power systems control with FACTS have been presented.