Системні засоби моніторингу та діагностики електроенергетичного обладнання - Монастирський, З.Я.; Ніженський, А.Д.; Мельник, В.Г.; Левицький, А.С. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2011)
Наведено основні результати наукових досліджень, що проводились у відділі електричних і магнітних вимірювань ІЕД НАН України у 2010 р. Серед них створення та дослідження ємнісних сенсорів для діагностики потужних генераторів, універсальних засобів вимірювання комплексу електричних величин на промисловій частоті, серійно придатних уніфікованих модулів для інтелектуальних інформаційних систем, удосконалення лазерних далекомірних систем, розробка метрологічного забезпечення засобів вимірювання та алгоритмів обробки вимірювальної інформації. Приведены основные результаты научных исследований, которые велись в отделе электрических и магнитных измерений ИЭД НАН Украины в 2010 г. Среди них создание и исследование емкостных датчиков для диагностики мощных генераторов, универсальных средств измерения комплекса электрических величин на промышленной частоте, серийнопригодных унифицированных модулей для интеллектуальных информационных систем, совершенствование лазерных дальномерных систем, разработка метрологического обеспечения средств измерения и алгоритмов обработки измерительной информации. Неrе shown primary results of scientific research activities that have been conducted in the Electrical and Magnetic Measurements Division of Institute of Electrodynamics of NAS of Ukraine during 2010. Among them developing and surveying of the power generators diagnostics capacitive sensors, universal measuring appliances for power frequency operated electrical values complex, serial applicable consistent modules for the intellectual information systems, improving the laser distance-measuring systems, developing of the metrological assurance of the measuring means and measurement information processing.