Фізичні аспекти проблеми надійності і ефективності потужних турбогенераторів - Титко, О.І.; Васьковський, Ю.М.; Крамарський, В.А.; Кучинський, К.А.; Ахременко, В.Л. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2011)
Розроблено методичні засоби та проведено дослідження взаємопов’язаних фізичних процесів в окремих вузлах і деталях потужних турбогенераторів. За результатами досліджень запропоновано шляхи конструктивного вдосконалення даних вузлів для підвищення надійності та ефективності експлуатації турбогенераторів, розширення їх функціональних можливостей та нові способи контролю технічного стану під час роботи машин. Разработаны методические средства и проведены исследования взаимосвязанных физических процессов в отдельных узлах и деталях мощных турбогенераторов. По результатам исследований предложены пути конструктивного усовершенствования данных узлов для повышения надежности и эффективности эксплуатации турбогенераторов, расширения их функциональных возможностей и новые способы контроля технического состояния во время работы машин. Methodical means are developed and researches of the interconnected physical processes in separate units and details of powerful turbogenerators are lead. By results of researches ways of constructive improvement of the given units for increase of reliability and efficiency of operation of turbogenerators, expansions of their functionalities and new ways of the control of a technical condition in an operating time of machines are offered.