Аналіз статичної нестабільності вихідної напруги в активних коректорах коефіцієнта потужності - Пазєєв, А.Г. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2011)
Отримано аналітичні вирази, що визначають рівень середньої вхідної потужності та описують навантажувальну характеристику перетворювачів з активною корекцією коефіцієнта потужності, а також вирази, що дають змогу обирати параметри ланцюгів зворотного зв’язку з огляду на необхідні значення статичної нестабільності вихідної напруги. Получены аналитические выражения, которые определяют уровень средней входной мощности и описывают нагрузочную характеристику преобразователей с активной коррекцией коэффициента мощности, а также выражения, позволяющие выбирать параметры цепей обратной связи, учитывая необходимые значения статической нестабильности выходного напряжения. Obtained the analytical expressions that define the average input power and describe the load characteristics of converters with active power factor correction, and expressions which allow to choose the feedback circuit parameters due to the required values of static instability of the output voltage.