Дослідження і визначення сукупності параметрів потужних синхронних генераторів за експериментальними аперіодичними характеристиками - Твердяков, В.В. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2011)
Розглянуто алгоритм і розроблено програму визначення електромагнітних параметрів потужних синхронних генераторів, здійснено розрахунки їх параметрів за експериментальними аперіодичними характеристиками. Рассмотрен алгоритм и разработана программа определения электромагнитных параметров мощных синхронных генераторов по экспериментальным апериодическим характеристикам. Выполнены расчеты их параметров по экспериментально снятым апериодическим характеристикам. The algorithm of determining electromagnetic parameters of power synchronous generators from experiment aperiodic characteristics is considered in this article. The research program of determining parameters is developed. The calculations of generator parameters from experiment characteristics are performed.