Силові характеристики індукційної канальної печі з обертальним рухом рідкого металу - Гориславець, Ю.М.; Глухенький, О.І. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2011)
На основі розробленої математичної моделі індукційної канальної печі з обертальним рухом рідкого металу виконано аналіз силових параметрів печі, в якості яких розглядалися електромагнітні сили і обертальний момент, що виникають в металі, параметри руху розплаву, а також сили, що діють на неметалеві домішки в каналі печі. На основе разработанной математической модели индукционной канальной печи с вращательным движением жидкого металла выполнен анализ силовых параметров печи, в качестве которых рассматривались электромагнитные силы и вращательный момент, возникающие в металле, параметры движения расплава, а также силы, которые действуют на неметаллические примеси в канале печи. On the basis of the developed mathematical model of induction channel furnace with rotational motion of liquid metal the analysis of power parameters of furnace is executed. As these parameters were considered electromagnetic forces and torque, resulting in the metal, the motion parameters of the melt, as well as the forces that act on non-metallic impurities in the channel of furnace.