Частотний демодулятор з використанням дискретного перетворення Фур’є - Безвербний, І.А. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2004)
Використання тональних сигналів у сучасних системах зв’язку, телеметрії, гідролокації− явище поширене і перспективне. Тональними сигналами є звукові вібрації в повітрі, рідині та твердому тілі. Обробка тональних сигналів за допомогою цифрових методів відкриває широкі перспективи для розробників процесорних систем. Тому побудова таких методів відкриває нові можливості з огляду подальших розробок у цій галузі. У роботі пропонується метод демодуляції аналогового тонального сигналу засобами цифрової обробки, розглядається аналіз обчислювального процесу за допомогою чисельно-аналітичного методу, побудованого на основі ковзного спектрального аналізу. Описані результати експериментальної перевірки ефективності роботи демодулятора.