«Година запитань до Уряду» як форма реалізації контрольної функції парламенту України - Словська, І.Є. (Держава і право, 2011)
Досліджується процедура проведення Години запитань до Уряду в парламенті України та порівнюється її із практикою Дня Уряду. Наголошується на доцільності уніфікації норм Регламенту Верховної Ради України і Закону «Про комітети Верховної Ради України» стосовно Години запитань до Уряду як однієї з форм реалізації контрольної функції парламенту. Пропонуються шляхи удосконалення висловлена авторська позиція стосовно удосконалення даного конституційно-правового інституту. Исследуется процедура проведения Часа вопросов к Правительству в парламенте Украины и сравнивается ее с практикой Дня Правительства. Подчеркивается целесообразность унификации норм Регламента Верховного Совета Украины и Закона «О комитетах Верховного Совета Украины» относительно Часа вопросов к Правительству как одной из форм реализации контрольной функции парламента. Предлагаются пути усовершенствования данного конституционно-правового института. Author studies procedure of «An hour of questions to Government» realization in parliament of Ukraine and compares it to practice of «Government day». He emphasizes expedience of norms of Regulation of Supreme Soviet of Ukraine standardization and Law «About committees of Supreme Soviet of Ukraine» in relation to «An hour of questions to Government» as one of realization forms of Parliament control function. Ways for improving constitutionally legal institute are suggested.