Право на одночасні мирні зібрання та контрзібрання в Україні - Царук, Л.С. (Держава і право, 2011)
Аналізуюється сучасний стан законодавства України про мирні зібрання. Звертається увага на ігнорування міжнародних актів у сфері забезпечення свободи мирних зібрань. Наголошується нас недопустимості формального підходу при вирішенні судових справ про обмеження проведення мирних зібрань. Анализируется современное состояние законодательства о мирных собраниях. Обращается внимание на игнорирование международных актов в сфере обеспечения свободы мирных собраний. Подчеркивается недопустимость формального подхода при решении судебных дел об ограничении проведения мирных собраний. The modern state law on peaceful assembly. Draws attention to the disregard of international acts in the sphere of freedom of peaceful assembly. Emphasizes the inadmissibility of a formal approach to the solution of cases of restriction of peaceful assembly.