Аристотель про соціальні основи держави - Меленко, С.Г. (Держава і право, 2012)
Проаналізовано світоглядні орієнтації Арістотеля у державно-правовій та соціальній сферах, а також процес формування філософсько-правових поглядів мислителя на основі критичного аналізу аналогічних платонівських гіпотетичних припущень. Проанализированы мировоззренческие ориентации Аристотеля в государственно-правовой и социальной сферах, а также процесс формирования философско-правовых взглядов мыслителя на основе критического анализа аналогичных платоновских гипотетических предположений. The article deals with Aristotle’s ideological convictions in state, legal and social spheres, as well as with the process of his philosophical and legal views formation under the influence of critical analyses of Plato’s hypothetic assumptions.