Онтологічні аспекти сутності національної та міжнародної правотворчості - Чаплюк, О.І. (Держава і право, 2012)
Досліджено онтологічні основи сутності національної та міжнародної правотворчості крізь призму використання категорій: пізнання, діяльність, результат. Вони надали змогу з’ясувати особливості процесу формування норм національного та міжнародного права як результату національної та міжнародної правотворчості. Исследованы онтологические основы сущности национального и международного право - творчества в контексте использования категорий: познание, деятельность и результат. Они обеспечили возможность уяснить особенности процесса формирования норм национального и международного права, как результата национального и международного правотворчества. The article stipulates the ontological basis of national and international lawmaking process due to the using of certain categories: theory of knowledge, activity of resulting. They give opportunity to learn the pecularities of national and international formation of norms as a result of the lawmaking process.