Аналіз систем ортогональних сигналів для побудови мобільних мереж передачі інформації з кодовим розділенням каналів - Шевчук, Б.М.; Куляс, А.І.; Фраєр, С.В.; Пепеляєва, О.П.; Броварська, Н.Й. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2004)
Аналізуються вихідні сигнали приймача ШПС, основою якого є обчислювач взаємомодульної функції. Обгрунтовується вибір величини бази ШПС і величин порогів для прийняття рішення про прийом відповідних двійкових послідовностей за різних рівнів шумів в радіоканалі. Аналізується вибір систем ортогональних сигналів для організації мереж з кодовим розділенням каналів та для надійного маскування інформації в шумах радіоканалу.